Styrgruppsmöte nr 2

april 26, 2010 at 12:53 e m Lämna en kommentar

I förra veckan hade styrgruppen sist andra möte. Gruppen består av Eva Wernersson (Karlskrona), Suzanne Hammargren (Kalmar), Viveca Alfelt (ej närvarande, Emmaboda), Iréne Karlsson (Växjö), Maria Lundqvist (Länsbibliotek Sydost), Ulf Redmo (Länsbibliotek Sydost), Christer Bergqvist (Regionbibliotek Kalmar) och Sofia Widmark-Nord (tf. Informationsansvarig, Regionförbundet i Kalmar län).

Styrgruppens uppgift är att fatta övergripande beslut om projektet i sin helhet.

Här följer en sammanfattning av mötet, mötesanteckningar kommer att publiceras så fort de har justerats.

Ekonomi  -en plan B
På mötet diskuterades en plan B utifall att vi inte får extern finansiering av Kulturrådet. Maria Lundqvist och jag berättade om våra möten med kommunikationsbyrån Kreation. Kreation är de som ska hålla i dialogseminarierna och arbeta med vårt kampanjarbete.

Utvärdering
Gruppen diskuterade vikten av utvärdering av Futurum.kom. Det finns budgeterat för utvärderingsinsatser och tanken är att vi ska koppla in en extern utvärderare. Maria och jag fick i uppdrag att undersöka detta vidare.

Förankring av Futurum.kom
Styrgruppen diskuterade vikten av att projektet blir förankrat på lokal nivå. Som ett stöd till de lokala biblioteken och bibliotekscheferna finns det färdiga powerpoint-presentationer av projektet samt ett nyhetsbrev som kommer ut en gång i månaden. Styrgruppen pratade också att det är viktigt att de som går utvecklingsledarutbildningarna blir involverade på lokal nivå.

Övergripande kampanjgrupp
Styrgruppen beslutade om vilka deltagare som ska ingå i den grupp som fungerar som ett stöd och samarbetetspartner med Kreation för den övergripande kampanj för biblioteken som ska genomföras i oktober. Utgångspunken är att styrgruppen har velat få en blandning mellan bibliotek från olika stora kommuner samt att ta tillvara utvecklingsledarnas kunskaper. Gruppen kommer att presenteras utförligare när samtliga deltagarna är underrättade och har tackat ja.

Kreation och dialogseminarierna
Malin Månsson och Fredrik Wiebert från kommunikationsbyrån Kreation besökte mötet på eftermiddagen och presenterade sitt förslag på upplägg på dialogseminarierna. Gruppen diskuterade och ställde frågor kring upplägget. Styrgruppen tyckte att upplägget såg mycket bra ut och att det fanns en röd tråd och en genomarbetad tanke med så väl syfte som mål när det gäller dialogseminarierna.

Nästa styrgruppsmöte blir den 21 juni i Karlskrona Kalmar.

//Elisabeth Aquilonius, projektledare för Futurum.kom

Annonser

Entry filed under: Projektstatus, Styrgrupp.

Målgruppsarbete Vad går Futurum.kom ut på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


FUTURUM.KOM

Futurum.kom syftar till att stärka och lyfta fram den kompetens, service och innehåll som finns på våra bibliotek. Samtliga 25 bibliotek i Blekinge, Kronobergs och Kalmar län deltar samt Länsbibliotek Sydost och Regionbibliotek Kalmar.

Sigrids berättelse

Ahmeds berättelse

Monas berättelse

Carinas berättelse

Kampanjbilder

Senaste inläggen

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 34 andra följare


%d bloggare gillar detta: